Något annatJag tror att man bygger ett hus som det här när man är trött på 'det vanliga'.
Från boken "Eccentric Style" av Deidi von Schaewen. Ingåt i Taschens serie
ICONS.

BokBarnets psykologi: och att förstå barn och att vara vuxen
av Andrej Kurpatov.
36 sidor finns att provläsa på adlibris.com , verkar klart
intressant.

Starten på "Ny skalle"Ingen kommentar...

Igår

image28
Hunden Borax

image27

Denna jycke kommer att återuppstå...

Humor

image26

Hur ser du på världen?

Allvar

image25

Lyssna på träd!

Ja! Det går. Hur cool som helst. Här är länken http://bldgblog.blogspot.com/2008/05/botanical-otology.html

Igår öppnade jag upp dörren till ett nytt musikaliskt rum. Operavärlden. Hur bra som helst.
Livet leker. Tränade 32 min + sandsäck. Jag e så j--la bra...

Obehagligheter

Check this out!
http://drawn.ca/2008/05/13/oppose-the-orphan-works-act-of-2008/

Follow me

image24

En ledargestalt? Kommande statsminister? Påven från underjorden?

Typ Happy

image23

Allt är ju inte dovt och instängt.

OK?

image22


Det känns som något tygtryck från 50-talet. Har haft ett Viola Gråsten överkast i min barndom.

Well,det är bara att fortsätta rita...


Humor

image21

Detta är humor. Den snurrar för fort (och jag orkar inte ändra).
Är det en ond hårdrocksguds ägg?, eller...

Ny skalle

image20

Gjord -97, äntligen frisläppt...

Utan titel

image19

"Utan titel" är världens mest vanliga namn ?

Fösta jag är nöjd med i datorn iallafall


Allt finns samtidigt

Så här kan det också vara, (trots att man mår jättebra.)

"Hjärtat brister och brister
och lever genom att brista.
Det är nödvändigt att färdas
genom mörker och djupare mörker
och att inte vända om."

ur "The Testing-Tree" av Stanley Kunitz
enligt Kate DiCamillo i boken "Edward Tulanes fantastiska resa" med fina illustrationer av Bagram Ibatoulline utgiven på Kabusa Böcker i år.

Säckpipor

Jomen, i tisdags träffade jag min bästis H på stan å plötsligt dyker det då upp ett helt gäng säckpipetokar.10 blåsare och 2 trummisar. Åhhh, denna ljuvliga musik. Så allvarlig, högtidlig och lätt flummig på en gång. [ och i bakgrunden hör jag nu en liten poppärla "Four Letter Word" med Kim Wilde från -88, fina syntstråkar i bakgrunden, arrade av brorsan Rick, Jens Lekman, lyssna och lär :-)]

I Hemmets Konversationslexikon från 1933 står följande:

"Säckpipa (eng. bagpipe, fransk. musette, tysk. Sackpfeife el. Dudelsack).

Ett för den europ. musikens utveckling viktigt, urgammalt folkinstrument av asiatiskt ursprung, redan under antiken infört till Europa. S. består av pipor och en lädersäck, vari luft införes antingen genom inblåsning el. genom två små bälgar, som av spelaren regleras med vänstra armen. Av piporna är en melodipipa med sex ljudhål och en till tre s.k. bordunpipor, så kallade, emedan de ständigt ange var sin bestämd ton nämligen grundton, kvint och oktav. På detta sätt uppstår en till tre liggande stämmor (orgelpunkt) utgörande en art av primitiv flerstämmighet. S. förekommer ännu bl.a. i den skotska militärmusiken, i Italien och på Balkanhalvön." Tänk att vara med i en säckpipeorkester.


Philip Pullman

Philip Pullman är ju en sjusärdeles författare som jag antar att de flesta som läst Den mörka materian-sviten vet. Och om du inte vet och gillar fantasi, filosofi, ett persongalleri med en hjärna större än en ärta o.s.v. så pröva på. Den första heter "Guldkompassen" och jag har inte sett filmen utan vill läsa del tre som jag sparat med flit först och sen läsa om hela klabbet. MEN herr Pullman, i en intervju som finns på

www.sfbok.se/bulle/bull16.htm så säger han en del som jag blir glad av. Nämligen

 "-Vad jag menar med att man inte ska bry sig om andra är att man inte ska tänka på att behaga andra. Och man ska inte visa andra vad man skriver. Frågar man någon vad han eller hon tycker får man antingen svaret att det är lysande eller "tja, jag tyckte om det, men..." eller så säger de att det är avskyvärt. Inget av dessa påståenden har man någon nytta av. Om någon säger att det är hemskt blir man deppig och om någon säger "tja, det är bra, men..." så kommer man inte att komma överens om vad som är dåligt, och om man får höra att det är lysande så kommer man att sluta att anstränga sig. Strunta i andra, tänk bara på dig själv. Skriv den typ av historia som du själv skulle vilja läsa. Skriv det så bra som du kan, var ärlig mot dig själv, håll texten hemlig och privat, försök inte vara andra till lags. Gör vad du själv känner för."

OCH det här gäller mycket annat skapande också, tycker jag. Vad tycker du?


Ken Wilber

Vem han är får du ta reda på själv om du är nyfiken, det finns mil av bokstäver på www och han har skrivit massor av böcker. MEN det jag ville ta upp är:

..." I don't mean to be crude, but it appears that testosterone basically has two, and only two major drives: fuck it or kill it.

 And males are saddled with this bilogical nightmare almost from day one, a nightmare women can barely imagine (except when they are given testosterone injection for medical purposes, which drives them nuts, As a woman put it, "I can't stop thinking about sex. Please, can't you make it stop?) " Så, hur gör vi män för att ta hand om vår nivå av testosteron  och vad är önskvärt? I krig bör den vara hög? Hur kan manliga och kvinnliga hormoner samsas? Kan hormoner förnekas? Kommer läkemedelsindustrin att göra stora pengar på detta i framtiden?   

 


Standup istället för bio

 

- med gratis popcorn!

 

Var jag på i mändags. Boulevardteatern var platsen och Stockholm Comedy Klubb arrade. OCH det var skitbra helt enkelt! 12 glada (?, peppade var de iallafall) amatörer inklusive min son körde 3 minuter var. Alla var personliga, ingen verkade kopiera någon eller bara försöka vara lustig. Alla hade ambitioner och det var så jävla cool att luta sig tillbaka och ta emot! Tack för det. Tre måndagar till är det möjligt att njuta, 11 19 och 26 maj. Kostar bara 100 kr, värt mer...Livsglädje

Att få besked av doktorn att allt är ok med ögat känns mycket bra. Allt känns bra på vägen hem. När det känns så bra minskar också behoven av det mesta. Jag kan klara mig bra ändå. Oron är borta, bara att mysa på. 'Måsten' och 'oro' är två stora livsdödare.Kan bli något

image18
Om jag jobbar vidare. Har en del uppslag. En extremt stor fördel med det digitala är ju att man 
kan spara alla versioner.

RSS 2.0