ViVetInteHeter bilden.
En liten nätt sak. På min skärm är färgerna starkare. All färg ska ha ngn
slags textur. Det kommer.

Filtereffekter

   

Det kan bli ok med filter, har försökt göra en grej i Windows
Movie Maker men måste ha något som kan ändra fomatet...

Föga orginellt

(läses bäst med 60% humorfilter påslaget) 
Skärgården är överskattad. Allt som marknadsförs är mindre än reklamen eller större om det nu gav dig något...
Knulla är också överskattat. Eller överförväntat. En biologisk överlevnadssignal som blåsts upp till extrema proportioner. Livet, bilismen, konsten och människan själv. Allt ska va bättre än bäst, större än störst och leda till ständigt nya vinster. En idiotisk marknadside som blivit en religion. Stackars oss... Uppblåst, maknadsfört, ospontant och förutsägbart.
Som en galleria ( " e de nå i a?" ). Följden: alla blir uttråkade snabbt så att de vill konsumera ännu mer. Hela tiden öppnar sig nya marknader för tjänster och saker som ska möta människans naturliga behov av äventyr, omväxling och gemenskap. Blää och blää och ännu mera blää.  Jag hatar när företag äger ord! Nu äger SR ordet "Sommar".
SVIN! Nöff-nöff. Citron sa räven...


Livet - en snabbresume

1 Man undrar va fan det e frågan om.

2 Sen dör man.


Gå hit!

http://sketchcast.com/view/x4hoR26
Bara en liten teckning...

Önskan: Galleri

Jag vill att någon ska sponsra ett galleri som jag ska driva. Det finns gott om konstnärer som inte syns i Sverige och Loyal kan inte ta hand om alla egensinniga.


Det som inspirerar

Svalor. Lika vackra att se på, som flygande tecken, som t.ex. Bridget Rileys konst.

Men det är färre i år. Vad beror det på?

Minimala anteckningar i marginalen. Det som står här på/i ElStiffo är ju inte så

omfångsrikt i snitt. Alla som är flitiga bibliotekslånare vet ju att man ibland stöter

på en bok där någon som läst den förr inte har kunnat låta bli att skriva kommentarer.

Ofta är de skrivna av någon med ett brinnande intresse för ämnet. Någon som borde ha en eller flera goda vänner med liknande intressen att diskutera med. Men det blir en affekterad not med utropstecken i kanten.

Ganska vackert på något vis. Ibland lite lätt obehagligt med en människa som tränger sig på min läsupplevelse med egna infall och starka känslor.

Hela livet är ju en marginalanteckning om man ser sin egen futtiga insats i förhållande till mänsklighetens kollektiva spår...

Det regnar. En kråka kraxar, en koltrast sjunger, dropparna tilltar i intensitet, det låter underbart.

Synd om alla som inte kan njuta av vardagens ljud. Jag sitter på min lilla uteplats, 3x4 m, och skriver direkt

på bärbar i knät. Inte alltför många fula brum- surrljud har jag i min omgivning. De är som ljudens suddgummi, tar bort alla spännande och nyanserade ljud. Allt blir en jämn smet. Öron blir trötta, ingen orkar lyssna.

Istället för att lyssna med nyfikenhet vill jag bara stänga av när inbromsande pendeltåg tjuter och olika meddelanden som är tänkta som viktig information överlagrar varandra. En hel generation ungar kommer att få hörselskador för att de lyssnar så högt i sina hörlurar. Dövlurar... MEN, det finns hörseldon som aktivt

dämpar ljud utifrån.  Det är BRA!

Konst, elva brungula torra grässtrån växer en meter framför mig (för jag har varit ännu latare än vanligt

och inte ens rensat mellan plattorna i år). De rör sig mycket svagt och då och då träffar en regndroppe från balkongkanten ovanför ett av stråna. Mycket vackert. Påminner om en svensk konstnär som jag inte kommer ihåg namnet på. Alltså hans konst, inte personen :-) Bakom ( stråna) ligger fyra tegelstenar, när en och annan regndroppe träffar dem så blir det först en lite mörkare fläck, som sen sugs upp och tegelstenen ser ut som den gjorde innan. Också mycket snyggt. I princip behövs inte konsten för att upprepa detta.

Om man bara har semestrande ögon att se med finns liknande skönhet runtomkring en hela tiden.

Tanketrådsbyte...

Med lite tur/väder, kommer jag att kunna sitta så här och skriva ända in i oktober. Good for me...

Coda

"Broken flowers" av Jim Jarmusch var fin och ikväll kommer "Stranger than Paradise". Jag tvivlar på att den känns lika bra nu som då, 1984...

För övrigt anser jag att Karthago bör brännas = blogg.se borde återinföra kategorier och nyckelord...

Have a nice day / have a vice way....


Topografi-effekten i Paint Shop Pro (psp) är trevlig.

Ons 16 juli

¤ Vad det suger grovt att inte kunna bestämma nyckelord till det man skrivit! Och kategorier.

 Jag har börjat leta efter ett annat ställe...

¤ Tarantino och Apple igår på tv8 var skönt. Två mycket levande människor. Vilka sötisar. Jag känner verkligen igen mig själv i Tarantinos energi MEN har ägnat en stor del av mitt liv till att dämpa mig bara för att så många får ångest av energi och passion. Och tror man är arg! Fack dem!

¤ "The Enforcer" med Dirty Harry Eastwood på kanal 9 var också kul att se.


¤ Ikväll är det Anna Järvinen Under Eken kl 18.30. (det ser verkligen fult ut med en punkt efter 30.)


¤ Drack en mucho god öl igår, Mariestads Bryggeris MB Porter årgång 2008. Fin och mörk och lättdrucken

trots att den smakar alkohol, det brukar jag inte gilla.


¤ Till ölen njuter jag av DEVO, live från Loolapalooza 1996, extremt asbra!!! Vilken semesterdag.Gammal utmaning från Erik

UTMANING

För hundra år sedan så blev jag utmanad av Erik. Dags att ta upp det.

1 Vilken bok läste du senast?

"När rött blir svart" av Qiu Xiaolong.

2 Vilken bok ska du börja på härnäst?

Sparad till semestern; Malkolm X självbiografi. Han var en stor talare För tredje sommaren i rad tänker jag ta mig igenom "Jakten på sanningen - Vetenskapens historia" av Eirik Newth.

3 Är det övervägande manliga eller kvinnliga författare i din bokhylla?

Speglande den rådande könsordningen så är det givetvis fler manliga författare. Senast köpta: "Om konsten att TRYCKA TYG" av Anna Häggblom, som handlar om just det.

4 När du läser en bok, räknar du ner hur många sidor som är kvar, eller tänker "nu har jag kommit en fjärdedel", "en tredjedel", "hurra! Hälften!" osv?

Med en bra bok så kan jag tänka "oj, bara lite kvar, synd". Egentligen vill jag ha det lugnt när jag läser så att läsa på pendeln funkar bara med mycket bra böcker som "När rött blir svart" . Den enda aktivitet som passar med mitt okoncentrerade sinne är att rita/måla... Jag blir ofta så lätt distraherad av precis allt, speciellt mina egna tankar och associationer. Bara tanken att vara koncentrerad på en sak låter lite småtråkig tycker jag...

5 Hur väljer du de böcker du vill läsa? Ex omslag, tips från vänner, recentioner, topplistor, bloggar osv?

Recentioner och Bokhora, http://www.bokhora.se/ , är viktiga för det finns så mycket och jag är nyfiken och vill inte totalt 'fastna i mig själv' utan upptäcka nytt. Jag läser bokrecentioner i DN, SvD, Metro. Stockholm City. BTJs lista, och vad jag stöter på. Besöker bokhandlar och bibliotek i snitt en gång i veckan. Vill alltid ha bra koll på barn- och ungdomsböcker eftersom jag jobbar på ett skolbibliotek i en grundskola. Då är topplistor viktiga. Men för egen del är det tvärtom. precis som med musik, det som finns på försäljningslistor är generellt det som bör undvikas. Elitistiskt? Näe, jag är som jag är och har inget problem med att andra läser t.ex. Guillo som jag tycker har ett helt stendött språk utan fantasi. Men kill your darlings är ju alltid ett bra motto även om det inte jämt är så lättuppnåligt (vilket ord...).

6 När blir en bok för lång?

Aldrig om den är bra. "Liftarens guide till galaxen"-sviten kunde gärna ha fortsatt. Synd att Adams dog.

7 Läser du lika gärna på engelska (om det är orginalspråket) som på svenska?

Finns boken på svenska så är det helt ok. Det jag läser på engelska finns inte översatt så då är valet lätt. Det är viktigare att fler lär sig andra språk än att mer böcker blir översatta till svenska.

8 Vilken bok kände du senast att du var tvungen att försöka övertala ALLA dina vänner att läsa?

Ingen hemlighet precis, "När rött blir svart" av Qiu Xiaolong. Fast rekomendationer har lätt en avskräckande effekt. Det gäller att utmana sig själv lite ibland och  läsa något som inte är helt hundra procent. Annars blir det lätt "Jag äter inte sill" av det hela. Läsning inkluderar tidningsartiklar, www, serier, poesi och fakta.

9 Kan du lämna en bok som du tycker är tråkig? Isåfall,när ger du upp?

Eftersom livet alltid förser en med jämna doser av tråkighet (eller är det bara min egen hjärna?) så är det j-vligt viktigt att undvika det så ofta det är möjligt. Om jag tänker "Men va e de här för seg skit?" efter tio sidor så är det slut sen. Ibland är jag en mycket otålig läsare och slutar om miljöbeskrivningen eller  sättet att presentera huvudpersonen känns tråkigt. Ibland kan det räcka med bara några meningar för att förstå att den här författaren talar till mig. På något vis vill jag också känna att författaren vill något.

Yttre handling är överskattat. Vad är det för mening med ett fantastiskt handlingsförlopp om personen som agerar och blir utsatt är lika spännande som en Legobit?

10 Vilken genre är överrepresenterad i din bokhylla, och vilken finns inte alls?

Med en lätt genans erkänner jag att det finns mycket "Bättre Självförtroende", "Känn rädslan och våga ändå" och liknande. Tänk va underbart att ha lite mer ångvält i sig... Konst, kreativitet, musik, teckna, design osv. Svensk skönlitteratur finns inte alls! Ända sedan jag började läsa och tänka, i tolvårsåldern, har jag tyckt att Sverige är trist och allt annat är spännande och det präglar mig fortfarande. Gräset är alltid grönare på den andra sidan! J  Jag läste en bok av Per Gunnar Evander på sjuttiotalet och det var det tristaste och stumaste jag någonsin läst. Och han var en bästsäljare och räknas som en BRA författare, oj-oj.

 Men mycket är det som man inte förstår här i världen. Före Jan Stenmark kom Glen Baxter men det är många omedvetna om. M.v.h., (Med väsande hasningar), o Andersson.


Tacksamhet och tankar

# Vaknar 03.30, min kropp vill uppenbarligen inte sova mer efter 5 timmar.

Är glad över min nya bärbara dator (som är begagnad). Nu har jag tid att skriva.

Tangentbordet är så skönt att skriva på. En jobbdag kvar, idag, sen börjar semestern.


# Frisk, lite fuktig luft, kommer in genom den öppna balkongdörren. Jag gör en kopp te,


# FRA-debatten gör mig tacksam för äntligen finns en början till ett tänkande

kring frihet i landet  Sverige.


# Min dotter kommer hit idag. Jag prioriterade bort städningen, ha-haa,


# Fortfarande ringer samtalen från i måndagskväll i mina öron. När jag sitter på bussen

från mitt jobb och precis ska börja sucka över mitt liv och tycka synd om mig själv så

ringer mobilen och jag blir bjuden på middag av Bosse,

Två underbara kvinnor är också gäster och vi samtalar om vin, ryggbesvär, tango, dans,

musik, livet och allt annat. Vilken kväll! Tack Bosse! Och 'två underbara kvinnor'!


# Mina ögon är inte riktigt som jag tycker att de ska vara efter operationen men jag bryr

mig inte längre. Det är trevligt att kunna se överhuvudtaget!


# Torsdagkväll till måndag var jag på försemester på Höga Kusten hos en god vän.

På Skulefestivalen såg jag M A Numminen med Pedro på dragspel. Ruskigt bra.

"Tack människor" Det blev också Star Wars-utställning och bastu och Mannaminne,

konstnären Anders och Barbro Åbergs mycket personliga och helt unika samling av

hus och saker och egen och andras konst. Kolla på http://www.mannaminne.se/.


# Allt man INTE gör och säger och tänker och skriver är också en lika stor del av livet

som det man faktiskt gör.


# Detta tog ca 90 minuter att skriva, tur att jag inte är journalist...

"Don't be a  drag, participate!" sjunger Chic från vinylspelaren.


# Skulle vara kul att göra en intervju med Thomas DiLeva, vad har han för sig?


# Vill göra musik med Juhani.

# Erik, jag har en burk FASTIK till dig.
Torsdag 10 juli

TREVLIGHETER
Dagens första lycka: Anna Järvinen i DN På Stan "... den typ av musik som jag alltid älskat och försökt göra - Carpenters, Elton Johns 70-tal och Todd Rundgren." Todd Rundgren, mysigt...
ON:/ kväll, sitter och fumlar med min nya/beg bärbara. Fixar ljud i Audacity. Startar med vitt brus i 60 sekunder. Vitt brus, det är trevligt det.
Den senaste veckan; har just läst ut "När rött blir svart" av Qiu Xiaolong.
Mycket bra bok.

ÅnyoFörsta bilden som tappade något när jag gjorde om den till jpg.

Nya försök...Äkta popFågel och RosHardCandySväva
That´s all for today!

FintOch mer finns det på http://www.blublu.org/blog/


RSS 2.0